piątek, 2 lipca 2010

475.

jako że jest smutno, to dziś w ramach poprawiania humoru prezentuję autorski przepis na typowy polski obiad. danie to w anglii nazywane jest fish&chips. a więc czytać od góry.
enjoy for meal :D


1. Kroimy kartofle na paski foremne czy jakoś tak. Nie należy się martwić, jeśli komuś sie trzęsą dłonie. Owe kawałki ziemniaków nie muszę mieć odealnie prostych ścian (patrz zdjęcie).

2. Pokrojone kartofle można już powoli zacząć nazywać frytkami (ang. chips). Należy je wrzucić do ciepłego oleju i smażymy przez około 5 minut.

3. Świeżą rybę kroimy na kawałki. Może to być panga z polskiej hodowli.

4. Pokrojone kawałki ryby wrzucamy do ciepłej patelni i smażymy z dwóch stron, aż do chwili, kiedy jest gotowa do zjedzenia.


5. Usmażoną porcję frytek przesypujemy na talerz i dodajemy trochę sosu czosnkowego babcinej roboty.

6. Frytki posypujemy świeżymi ziołami.

7. Usmażone ryby wrzucamy również na talerz, a cały obiad opijamy ogromnymi ilościami coli.
W ten oto sposób można otrzymać szybki, smaczny, zdrowy i przede wszystkim POLSKI obiad.
Smacznego :D

2 komentarze:

  1. Owy obiad był na pewno zdrowy,
    a że polski to nie trzeba nawet przypominać! ;)

    Uśmiałam się. :) :)

    OdpowiedzUsuń